Чи потрібно додавати цукор у борщ?

Цукор додається не для того, щоб зробити щи солодкими, а для того, щоб їх смак розкрився повною мірою.Mar 16, 2009

Який на смак борщ?

Кисловатий смак щій є їхньою головною ознакою, але він може створюватися не тільки капустою (хоча найчастіше щи роблять саме з капустою та кислий смак створюється саме нею та її розсолом). Однак кислий смак може бути створений, наприклад, щавлем, розваром антоновських яблук, солоними грибами.

Яке м'ясо краще брати для щій?

В якості м'яса для щей я віддаю перевагу яловичій грудинці. М'ясо треба промити, обсушити, обрізати всі ошметки (чим кваліфікованіший м'ясник, тим цих ошметків менше) і покласти одним шматком у каструлю.

Що входить до складу ще?

Щи зі свіжої капусти на швидку руку

  • Курка 400 г
  • Капуста
  • 1 штука
  • Цибуля 2 штуки
  • Часник 5 зубчиків
  • Сіль за смаком
  • Спеції до смаку

Які спеції можна додати до щи?

Для приготовлення щей і борщу найкраще підходять наступні приправи: чорний мелений перець, ялівець, кмин, майоран, розмарин, солодкий червоний перець, базилік, любисток, лавровий лист, купир, сушена петрушка, кайенський перець.

У чому різниця між щами та борщем?

По суті, різницю між ними можна провести лише за однією ознакою – попередньої обсмажування інгредієнтів для борщу. Самі ж інгредієнти настільки різноманітні, що різниця часом і не вловлюється. Хіба що з кислої капусти борщ готувати не вдасться. Так і щей без цієї кислої капусти чимало.

Чому щи це обличчя?

У словник Російських народних говірок присутнє слово «Соч» у значенні «обличчя», мн. ч. «счи», яке внаслідок фонетичних змін перейшло до «щи».

Яке м'ясо для кислих щілин?

Інгредієнти: М'ясо – 500-700 г (на кісточці-традиційно використовується яловичина, у моєму випадку дієтична індичка, але можна використовувати будь-яке м'ясо) Цибуля ріпчаста – 1 шт. Капуста квашена – 450 г