Як відрізнити оригінал від підробки казан?

Інший важливий момент – зовнішній вигляд аксесуара: підробка, як правило, більш тьмяна, ніж оригінал, не блищить і не справляє враження новинки. У документації неоригінального товару які завжди є інструкція російською. А справжній афганський казан поставляється в пакеті та фірмовій коробці.Apr 30, 2021

Як відрізнити справжній казан від підробки?

Як розпізнати справжній казан Котли, виконані з міді, матимуть червонуватий відтінок, а алюмінієві – білий. Металурги виплавляють і білий чавун (карбід заліза), але в чистому вигляді, а тим більше для виготовлення посуду він не використовується. Так що справжні чавунні казани білого кольору ви точно не зустрінете.

Як відкрити афганський казан?

Не намагайтеся підняти кришку, поки вся пара не вийде з афганського казана. Вона міцно тримається внутрішнім тиском та силові спроби її віддерти, призведуть до нещасного випадку. Дочекайтеся, поки пара не перестане виходити через клапан, відкрутіть гвинт і кришка сама легко підніметься.

Який афганський казан краще з чавуну чи алюмінію?

Початківцям кулінарам простіше готувати в посуді з алюмінію, оскільки чавунні варіанти важчі і довше нагріваються, але при цьому краще зберігають температуру. Корисно знати: власникам електричної плити варто розглянути посуд з алюмініюдля газової можна використовувати будь-які казанки.

У чому відмінність афганського казана від скороварки?

Афганський казан – національний посуд в Афганістані, який використовується з давніх-давен. Як і раніше, афганець відливається з алюмінію, далі його ретельно обробляють – шліфують і полірують до дзеркального блиску. Від простої скороварки він відрізняється округлою формою та більш товстими стінками та дном.

Яке тавро на узбецьких Казанах?

Будь-який Узбецький завод готовий поставити на свої казані абсолютно будь-яке тавро на запит замовника. Це може бути турецький знак (півмісяць, зірка), може бути верблюжий караван. Може бути просто літраж. Іноді зустрічається відлите "Узб", або "Каз".

Як вибрати якісний чавунний казан?

Довго та якісно томити страви здатні тільки казані з високою щільністю стінок – близько 4-5 мм. У тонкостінному посуді складно буде приготувати справжній плов, а найкращий чавунний казан із занадто товстими стінками (6 мм і більше) на практиці виявиться просто непідйомним.

Чому пригоряє їжа в афганському казані?

Буває і так, що деякі казани постають у занедбаному вигляді, якщо люди їх неправильно використовували і не доглядали їх. Тому на поверхні посуду утворюється темний та щільний шар, через який пригорає їжа. Не дивно, що в такому разі не можна відтягувати очищення афганського казана.