Як зробити турецький айран


Що таке айран із чого його роблять?

Традиційний айран виготовляється з коров'ячого молока з додаванням води та солі. Замість коров'ячого іноді використовують козяче або овече молоко. Виготовляється закваскою болгарської палички та Streptococcus thermophilus. Айран зазвичай містить 94% води, 1,2-1,5% жиру, 1,7% білка та 0,75% молочної кислоти.

У чому різниця між кефіром та айраном?

Головна відмінність тана – обов'язкове використання мацуну як сировину. До того ж, він буває тільки солоним. Але очевидно, що ці два напої дуже схожі. Звичайно, їх роблять не тільки з коров'ячого, але і з козячого, овечого, і навіть верблюжого молока.

Що таке айран у Туреччині?

Айран – Це йогурт, розбавлений водою. За бажання його іноді злегка підсолюють, але це не обов'язково – все залежить від смаку їжака. Айран чудово вгамовує спрагу, сприяє нормальному травленню і дає почуття насичення навіть після найлегшої їжі «на ходу».

Який смак турецький айран?

Невелике містечко Сусурлук у провінції Балікесір на північному заході Туреччини добре відоме своїм айраном, який характеризується пінистою головою і вершковим смаком.

Як приготувати айран (турецький напій з йогурту)

Айран є дуже корисним та освіжаючим напоєм. Його просто готувати. Він відрізняється від західних напоїв, але скуштуйте його і не пошкодуєте! …