Як можна запекти куряче філе в духовці


Як приготувати куряче філе?

Цукор змішайте з паприкою, орегано, часником, сіллю та перцем. Куряче філе загорніть у харчову плівку і відбийте кухонним молотком, щоб товщина шматочків була не більше 1,5 см. Після натріть олією та цукром з приправами. Викладіть на застелений пергаментом лист і запікайте 25-30 хвилин при температурі 200-220 °С.

Скільки пекти філе курку в духовці?

Змастіть маслом форму для запікання і викладіть курку. Поставте форму в нагріту до 180 °C духовку і запікайте 20–40 хвилин залежно від кількості курки. Перевірити готовність страви можна ножем. Просто проткніть їм товсту частину: м'ясо всередині не повинно бути рожевим.

Як не пересушити куряче філе?

Можна використовувати класику, тобто сіль та перець, або орегано, чебрець чи прованські трави. Також можна додати кілька східних добавок, наприклад копчену паприку, каррі або імбир. Оливкову олію можна замінити йогуртом, пахтою чи молоком, що зробить куряче філе не тільки соковитим, а й ніжним.

Чому куряче філе виходить жорстким?

Також іноді буває, що людина купила свіжу курятину, приготувала, але не розуміє чому куряче філе жорстке? Це може бути пов'язано з неправильним приготуванням або якщо курка була стара. Якісне філе вариться швидко і виходить м'яким та ніжним.

3 способи запекти куряче філе в духовці