Яка риба корисніша за скумбрію чи оселедець?
Зміст:
А чемпіоном із недорогих риб є скумбрія, в ній омега-3 може бути в три з лишком рази більше, ніж у сьомзі. Цих жирних кислот багато в будь-якій продукції з таких риб — у оселедці та інших пресервах, у консервах та, звичайно, у замороженій рибі. Але в останній немає надлишку солі, тому вона ще більш корисна.
Чому потрібно обов'язково їсти оселедець?
Оселедець чи скумбрія. Це легкозасвоюваний білок, таурин, що дає енергію, запобігає злипанню тромбоцитів, бере участь у освіті жовчі, сприяє синтезу нейронів. А також омега3 жири, холін – мають антисклеротичну дію; містять йод, що сприяє виробленню гормонів щитовидної залози. Збережена копія
Яка користь від оселедця?
У оселедці (хоча і є певна різниця в підвидах) у середньому 19–20 г білка – це дуже гарне співвідношення. Також оселедець, як і будь-яка риба, містить у великій кількості омега-3 жирні кислоти, які захищають серце та судини, корисні при захворюваннях шкіри. і взагалі мають бути частиною будь-якої збалансованої дієти.
Як часто можна їсти скумбрію?
Можливу шкоду скумбрії Солону та копчену рибу не рекомендують вживати людям із хронічними захворюваннями шлунково-кишкового тракту, печінки та нирок. Також логічно утриматися від вживання скумбрії тим, хто має алергію на рибу. Решта ж цілком можна їсти по 150-200 г скумбрії 2-3 рази на тиждень.
Скумбрія – Корисні та небезпечні властивості скумбрії
Скумбрія містить нікотинову кислоту та вітамін d, які також є важливим фактором оздоровлення кісток та нервової системи та сприяють засвоєнню.