Що корисно їсти коли хворієш на застуду

У період поширення вірусних інфекцій та ризику захворіти на них перевагу варто віддати продуктам, що містять вітаміни А, С, цинк і кальцій: цитрусові, яблука, смородина, ківі, солодкий перець, квашена капуста, кріп, петрушка, зелена цибуля, буряк, нежир кисломолочні продукти (сир, сметана, молоко, …

Що є при застуді, щоб швидше одужати?

У списку продуктів, багатих на вітамін С, є:

  1. капуста білокачанна;
  2. перець болгарський;
  3. помідори, томатний сік;
  4. Червона смородина;
  5. Чорна смородина;
  6. яблука;
  7. цитрусові;
  8. шипшина;

Що не можна їсти під час застуди?

За словами лікаря-дієтолога Михайла Гінзбурга, під час застуди хворому не варто включати до меню солодощі, смажене м'ясо, холодне молоко та морозиво. Тяжка їжа навантажить ослаблений організм, тому сил на боротьбу з інфекцією не залишиться.