Як зробити паски не сухими


Як зробити так, щоб паски не засохли?

Охолоджений паску треба прибрати в прохолодне місце подалі від сонячних променів, попередньо прикривши його рушником. Якщо Ви плануєте зберігати паски довше 4 днів, то можна їх покласти в поліетиленові пакети або обгорнути рушником, а потім прибрати в емальовану каструлю. При такому зберіганні вони черствіють повільніше.

Чому паска швидко сохне?

Тому що куличне та брийкове тісто дуже схожі. По суті, це дріжджове тісто з великою кількістю здоби: цукру, олії та яєць. Тільки тісто для пасок містить більше рідини – як правило, молоко. І саме тому, до речі, паски так швидко сохнуть.

Чи потрібно накривати паски після випікання?

Випікати паски потрібно в заздалегідь розігрітій духовці за температури 170-200 градусів. Охолоджувати паска краще на боці, накривши попередньо рушником. Для того щоб паска добре охолонув, потрібно щонайменше 4 години. Покривати паска глазур'ю потрібно після того, як він охолонув. Збережена копія

Чи потрібно змащувати верхівку паски?

Щоб уникнути підгоряння, потрібно також змащувати форму для випікання вершковим маслом. та стелити на дно пергамент. Якщо ви помітили, що верх паски підгоряє, зменште температуру випікання градусів на 20 і прикрийте трохи вологим пергаментом або фольгою.

КУЛИЧІ без проблем! НАВІТЬ ВИМІШУВАТИ НЕ ПОТРІБНО!

НАВІТЬ ВИМІШУВАТИ НЕ ПОТРІБНО! Найпростіший рецепт. Найпростіший, доступний і смачний рецепт великодніх пасок.