Якщо ви хочете легкий та димний, не перестарайтеся та використовуйте невелику кількість тютюну, укладаючи його дуже вільно у чаші. Залишайте близько двох або трьох міліметрів від верхнього краю чаші, щоб фольга або калауд не стикалася з тютюном. Так ви збережете м'який та приємний присмак кальяну на довго.
Як забити кальян для максимального смаку?
Після вкладання кальянної суміші в чашу важливо трохи підрівняти тютюн з боків, а потім використовувати розжарену колодку. Під час куріння під час забивання в дотик та використання калауда забезпечується насичений смак тютюну для кальяну, проте в цьому випадку відчувається якийсь «сторонній» смак.
Як зробити кальян солодшим?
Підготовка кальяну, намагайтеся залишити вільний простір між фольгою та тютюном – близько 3 мм. Завдяки цьому кальян буде по-справжньому солодким і не гіркуватиме. Віджимати суміш радять на звичайній серветці, перед укладанням у чашу.