Як засолити червону рибу в домашніх рецептах.


Скільки солі та цукру на 1 кг червоної риби?

На 1 кг філе потрібно суміш з двох столових ложок великої столової солі та 1 ст. л. цукрового піску. За бажання можна додати мелений чорний або рожевий перець, коріандр, свіжий або сухий кріп.

Скільки потрібно солі на засолювання червоної риби?

На 1 кг риби береться від 15-30 до 100 г солі, Залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції на смак.

Як і скільки солити червону рибу?

Процес посолу займає мінімум 12 годин, але найкращий результат буде за добу. Якщо тримати рибу під сіллю довше, швидше за все, вона вийде пересоленою. Сіль, до речі, краще використовувати велику: дрібна кухонна швидше годиться на столі, щоб довести до смаку готову страву.

Як правильно засолити рибу?

Розсіл готується з води та солі у співвідношенні 3:1. Після того, як сіль розчиниться у воді, до розсолу потрібно додати спеції. Традиційно для цього використовує чорний перець, лавровий лист, коріандр, листя хрону та цукор. Риба заливається готовим розсолом і засолюється під гнітом протягом 8-10 днів.

Засолювання червоної риби – прості рецепти Чудо…

Швидкий посол червоної риби в домашніх умовах сподобається шанувальникам швидких способів, простих рецептів приготування. Щоб швидко засолити червону рибу, на 1 кг риби взяти 3 столові ложки солі. Свіжого лосося нарізати шматочками, залити розсолом,