Як швидко заквасити капусту у банку


Скільки за часом квасити капусту у банку?

Процес бродіння займає приблизно дві-три добиЦе залежить від температурного режиму. Спочатку капуста активно виділятиме сік, який збереться в миски-піддони. Цей сік треба буде долити у банки. А якщо його не вистачить, то можна заповнити банку до шийки водою.

Скільки днів квасити капусту за кімнатної температури?

Капуста кваситься від двох до семи днів. Щодня потрібно проколювати її до самого дна чистою дерев'яною паличкою, щоб випускати газ. Інакше капуста гірчить. Якщо ви квасите білокачанну в банку, акуратно проколюйте: скло може лопнути.

У чому можна заквасити капусту?

Найкраще для квашення капусти підходять бочки (кадки) з дерева (будь-яке, крім сосни — їдкий запах може перейти до продукту). Але також можна квасити в емальованій каструлі або відрі чи скляній тарі (такий спосіб підходить, якщо ви не збираєтеся робити заготовки у промислових масштабах).

Скільки солі потрібно на 1 кг капусти заквасити?

Кількість солі для приготування традиційного рецепту капусти вказується на вже нарізану капусту чи капусту шматочками та складає 25 г чи 1 ст. л на 1 кг овочу. Сіль потрібно брати не йодовану, можна як великого, так і дрібного помелу. Збережена копія

ЯК КВАСИТИ КАПУСТУ – 7 рецептів і 2 способи на замітку

Перед тим, як квасити капусту в банку, її нашаткують, додають натерту моркву, цукор та сіль до смаку. Перемішують інгредієнти руками в мисці або на столі, виявляючи деяке зусилля.