М'ясо крабове – рибний продукт з фаршу сурімі або, що рідше, з тушки справжнього краба. Крабове м'ясо, яке вважається делікатесом, видобувається з прісноводних і морських членистоногих. Продукт з морських крабів має велику цінність, оскільки він приємніший на смак і містить багато корисних речовин.
Яке м'ясо у крабів?
У харчовій промисловості використовується м'ясо стригуна, камчатського, рівношипного та синього крабівтому що ці види найбільші і мають велику популяцію. Краб їстівний не весь. Смачне біле м'ясо знаходиться в ногах, клешнях та в місці приєднання ніг до панциря.
Що всередині краба?
Їстівними частинами краба є кінцівки та область живота. Свіже крабове м'ясо не тільки смачне, але й корисне, оскільки містить багато різних активних та поживних речовин, зокрема вітамінів, мінеральних речовин, поліненасичених жирних кислот, амінокислот, а також такого важливого мікроелемента, як йод.