Скільки потрібно вимочувати м'ясо для бастурми?
Зміст:
Потім залишаємо м'ясо вимочуватися як мінімум на годину в проточній воді, якщо шматки були великі, а сіль у посуді щодня додавалася і шматки в останні дні були вкриті сухою сіллю, то для вимочування може знадобитися до 6-9 годин (ступінь солоності готового продукту кожен має підібрати на свій смак).
Скільки днів потрібно сушити бастурму?
На одному з кінців зробити надріз і обв'язати його кулінарною ниткою – згодом на ній м'ясо висітиме при сушінні. Загорнути шматок у бавовняну тканину, покласти під прес на добу. Потім ганчірку зняти і підвісити м'ясо сушитися в приміщення, що провітрюється при температурі 20-25 градусів на 4 дні.
Які спеції потрібні на бастурму?
чаман Основна спеція – чаман.
Яке м'ясо йде на бастурму?
Ідеальне м'ясо для бастурми свіжа яловичина червоного кольору, але в жодному разі не заморожена. Вона повинна бути без плівок, прожилок і жиру, найкраще, якщо це м'якуш задньої частини стегна або м'якоть спини, тобто філе. Якщо на задній частині є невеликі прожилки, то не страшно.
Пасторма – покроковий рецепт з фото на Повар.ру