Що корисніше варення чи джем


Джем готують в основному з фруктів, що містять багато пектину, іноді в них замість пектину додають рослинний загусник агар-агар. Тому можна зробити висновок, що джем корисніший, ніж варення.

У чому різниця між джемом та варенням?

Так, джем – це желеподібна маса, яка виготовляється з уварених продуктів, наприклад, апельсинів або яблук, з додаванням цукру. Він відрізняється густою консистенцією, а також може містити шматочки фруктів. Варення – це фрукти чи ягоди, зварені у сиропі.

Чому корисне варення?

Корисні властивості варення залежить від його компонентів. Продукт може містити фітонциди, вітаміни, органічні кислоти, пектини, ефірні олії, антиоксиданти, мікроелементи, антиоксиданти.. Варення можна використовуватиме профілактики різних захворювань.

Чим не корисне варення?

Основна шкода варення для організму полягає в підвищеному вмісті цукру.

Що краще їсти цукор чи варення?

Як уже говорили вище, існує низка поживних речовин, які зберігаються у варенні навіть після тривалої термічної обробки. Тому відповідь буде однозначною: варення корисніше, ніж чистий цукор. У варенні зберігається клітковина, деякі вітаміни (А, Е, В), фруктові кислоти, мікроелементи.

Що корисніше: джем чи варення? | Стаття від експертів Ранкон

Якщо запитувати, що корисніше – джем чи варення, то відповідь тут може бути одна. Найкорисніше вживати варення-п'ятихвилинку.