Чим корисна свіжа брокколі


За багатьма характеристиками брокколі — лідер серед своїх конкурентів, особливо вмісту вітаміну С, вітамінів групи В та білка. За рахунок високого вмісту клітковини броколі надовго подарує почуття ситості та енергії на весь день.

Чи можна сиру броколі їсти?

Брокколі можна їсти у сирому виглядіале приготовлена ​​вона стає смачнішою. Брокколі ідеально доповнює м'ясні та рибні страви, прикрашає супи, особливо в азіатському стилі, свіжа брокколі буде гарною в салаті.

Чим корисна броколі у сирому вигляді?

Корисні властивості капусти. джерело органічних кислот та корисних для зору каротиноїдів – лютеїну та зеаксантину (24% денної норми споживання, що рекомендується). Також до її складу входять вітаміни А, С, Е, K, вітаміни групи, калій, сірка, йод, фосфор.

Які хвороби лікує брокколі?

Дослідження виявили, що вживання броколі знижує ризик розвитку раку простати, печінки, товстої кишки, нирок, легень. У жінок продукт сприяє зниженню рівня естрогену в крові, мінімізуючи ризики онкозахворювань грудей, матки.

В якому вигляді корисно їсти брокколі?

У броколі міститься не сульфорафан, яке попередники — речовини, які засвоюються організмом. Тому, щоб зробити овоч кориснішим, сульфорафан потрібно «активувати» – подрібнити сирі суцвіття. Вітамін С у броколі також бере участь у роботі імунної системи, стимулюючи активність лейкоцитів.

Брокколі – 13 корисних властивостей броколі, її шкода, …

Брокколі – поживний овоч, який містить у своєму складі вітаміни, клітковину, мінерали та інші активні біологічні