Для чого корисно дайкон


По-перше, вживання цього низькокалорійного коренеплоду допомагає схуднути, оскільки забезпечує почуття ситості. Зважаючи на низьку калорійність, японську редьку часто включають в очищувальні дієти. По-друге, дайкон позитивно впливає всі системи організму: від нервової до імунної.

Чим корисний дайкон для організму?

Головна цінність дайкону для здоров'я велика кількість вітаміну С у складі. У 100 г японської редьки міститься як мінімум 25% від добової потреби організму людини у вітаміні С. При регулярному вживанні можна помітити покращення самопочуття, зміцнення імунітету та відновлення кольору шкіри.

Скільки можна їсти дайкона на день?

На 100 г дайкона припадає всього 21 кКал, не більше 1 г білків, 0 г жирів і 2 г вуглеводів. На день можна з'їсти до 150 грам дайкон.

Як правильно їсти дайкон?

Найкорисніше є дайкон у сирому вигляді. Його можна порізати кружальцями, злегка посолити, полити лимонним соком і олією, посипати дрібно нарізаною петрушкою і їсти як закуску. Існує безліч варіантів салатів із дайконом. Він відмінно поєднується з іншими овочами та зеленню (calorizator).

Навіщо потрібний дайкон?

Чим корисний дайкон? Це чемпіон серед овочів за вмістом кальцію та вітаміну C. Особливо цінна його властивість здатність очищати нирки та печінку. Лікувальні властивості дайкону дозволяють використовувати його для профілактики ракових захворювань.

Дайкон: користь та шкода для організму

Хімічні компоненти показують, що редька дайкон корисна для організму. Калій, натрій, кальцій працюють на клітинному рівні, сприяють загальному здоров'ю. Крім цього, користь овочів у тому, що він багатий на інші речовини та сполуки: 1. ферменти, за допомогою