Гідроксид натрію входить у наступні реакції: з кислотами, амфотерними оксидами та гідроксидами – У розчині; з амфотерними гідроксидами
Які метали реагують із розчином гідроксиду натрію?
Зміст:
- 1 Які метали реагують із розчином гідроксиду натрію?
- 2 Які властивості характерні для NaOH?
- 3 Який оксид взаємодіятиме з гідроксидом натрію?
- 4 Що не входить у реакцію з гідроксидом натрію?
- 5 Що реагує із розчином їдкого натрію?
- 6 Що взаємодіє із основами?
- 7 Що роблять із гідроксиду натрію?
- 8 Навіщо використовується їдкий натр?
Гідроксид натрію вступає в реакцію тільки з металамиякі мають високий електрохімічний потенціал, такий як алюміній, цинк, титан.
Які властивості характерні для NaOH?
Фізичні властивості Гідроксид натрію (їдкий натр) NaOH – Білий, гігроскопічний, плавиться і кипить без розкладання. Добре розчиняється у воді.
Який оксид взаємодіятиме з гідроксидом натрію?
Оксид вуглецю (IV) – кислотний оксид, реагує з гідроксидом натрію: 2 NaOH + CO2 → Na2CO3 + H2O.
Що не входить у реакцію з гідроксидом натрію?
Метанол та гідроксид натрію у реакцію не вступлять у реакцію та не взаємодіятимуть.
Що реагує із розчином їдкого натрію?
Хімічні властивості Їдкий натрій властивості виявляє такі самі, як і всі луги: взаємодіє з кислотами, кислотними оксидами, амфотерними оксидами і гідроксидами, солями. З неметалів входить у реакції із сіркою, фосфором і галогенами. Також здатний реагувати з металами.
Що взаємодіє із основами?
Нерозчинні основи взаємодіють із сильними кислотами та їх оксидами (і деякими середніми кислотами). При цьому утворюються сіль та вода. 2. Нерозчинні основи розкладаються при нагріванні на оксид та воду.
Що роблять із гідроксиду натрію?
Основні сфери застосування їдкого натру – Як чистячий і дезінфікуючий засіб, в хімічній промисловості як каталізатор.
Навіщо використовується їдкий натр?
У їдкого натру дуже широкий спектр застосування в різних галузях виробництва: текстильної, хімічної, харчової, нафтової та ін. Більшість пральних порошків, шампунів, миючих засобів, що чистять, містить каустик. Його використовують у виробництві паперу, віскози, оливок, морозива, какао, шоколаду.