Як засолити філе оселедця в домашніх умовах?
Шматочки філе оселедця замочіть в охолодженому маринаді і залиште на 2 години за кімнатної температури під кришкою. Після цього злийте акуратно воду, змішайте цукор з цибулею, склянкою води, спеціями, оцтом і олією. Залийте цією сумішшю оселедець. Накрийте кришкою та витримуйте в холодильнику 24 години.
Як швидко засолити оселедець?
Приготуйте розсіл: у киплячу воду запустіть сіль, цукор, лавровий лист та чорний перець горошком. Через 3 хвилини зніміть з вогню та остудіть. Охолодженим розсолом залийте оселедець. Посипте гірчицею, поставте під гніт і потримайте 2–3 години за кімнатної температури. Збережена копія